14.5.04

ZWR et cetera

Een paar dingen die mij de laatste dagen zijn opgevallen:
Er ligt een nieuw Plan van Aanpak voor een aanvulling op de milieueffectrapportage voor een Zuidwestelijke Randweg. U weet wel, die weg die Gouda moet ontlasten maar de Gouderakse natuur en dijkbebouwing zo zwaar belast. Over het afwentelen van problemen gesproken. Anyway, die ZWR-discussie loopt al een tijdje, maar de opstellers van het Plan van Aanpak gaan ervan uit dat het eind in zicht is. In 2007 kan het werk worden uitgevoerd. Denken zij. Ik durf er een goede fles onder te verwedden dat die datum niet wordt gehaald. Het Plan van Aanpak vind je hier.

De woonboten bij de Zellingwijk. De gemeente had om te beginnen natuurlijk nooit mogen toestaan dat ze daar kwamen te liggen. Het was daar een haven voor de beroepsvaart en is nooit bedoeld als permanente ligplaats voor woonboten. Nu zitten we met de gebakken peren, want het college, dat een paar weken geleden nog ferme taal gebruikte en dreigde met een kort geding tegen de bewoners, is nu ineens tot het inzicht gekomen dat het geen poot heeft om op te staan en dat de woonboten daar mogen blijven. Als dat inderdaad gebeurt, zal de Zellingwijk, die de ‘parel’ van Gouderak moet worden, een stuk minder glanzend worden. Want om nou te zeggen dat die woonboten mooi zijn, nee…

De werkgroep die de haalbaarheid van een multifunctioneel gebouw in Gouderak heeft onderzocht, heeft haar ei gelegd met dit rapport. Ik ben voorzitter van de commissie Welzijn en Onderwijs waaraan de werkgroep rapporteert en kan daarom hier geen waardeoordeel geven. Wel vind ik dit onderwerp zo belangrijk dat ik heb besloten de commissievergadering van 7 juni, waarin hierover wordt gesproken, te houden in het Dorpshuis van Gouderak. Ik hoop dat alle betrokkenen hun achterbannen mobiliseren. Maar eerst is er op 17 mei nog een extra vergadering in Ouderkerk aan den IJssel, om te kijken of er nog losse eindjes zijn die aan elkaar moeten worden geknoopt.

Geen opmerkingen: